Jennifer Albers

Ik ben Jennifer, kunstzinnig dynamisch coach. Ik ben 45 jaar en moeder van 4 kinderen in de leeftijd 4 tot 17 jaar. Met mijn lief heb ik een samengesteld gezin met 5 kinderen. Ik ben open, intuïtief, eerlijk, hartelijk, empathisch, slim, creatief, ik hou van humor en ik hou van echt en puur zijn. Ik ben hoogsensitief. Dit maakt mij ervaringsdeskundige met hoogsensitiviteit: een aanleg die heel krachtig kan zijn, maar ook lastige kanten kan hebben. Als je een hoog sensitief persoon bent of je kind hoogsensitief is, merk je misschien dat je tegen zaken kunt aanlopen in je dagelijks leven, waar je flink last van kunt hebben als je geen goede grip op je hoogsensitiviteit hebt. Ik kan je hierbij helpen en je coachen om je sensitiviteit als een kracht te ervaren in plaats van een last.

Na afgestudeerd te zijn in de HBO opleiding communicatiesystemen, kwam ik er al vlot achter dat dit werk niet echt bij mij paste. Toen ik moeder werd ben ik gestopt met werken buitenshuis en werd ik fulltime ‘thuisblijfmoeder’.

Dieptepunt werd springplank

Een echtscheiding, en het verlies van ons kindje in mijn nieuwe relatie markeerde voor mij een erg zware periode.

Voor mij is deze zware periode echter het keerpunt geworden. Ik wilde het Anders. Ik wilde leven met puurheid en keuzes maken uit Liefde en niet uit Angst. Ik wilde het lichter, leuker, gewoon fijn met mezelf hebben. Erachter komen wie ik echt ben. Mezelf voeden, koesteren, innerlijk groeien en er van mezelf mogen zijn zoals ik ben. Maar hoe?

Ik koos ervoor de opleiding kunstzinnig dynamisch coachen bij de Kleine Tiki te doen. Met kromme tenen in het begin, want ik vond mezelf niet creatief: “ik kan helemaal niet tekenen…” was mijn overtuiging. Maar: Er ging een wereld voor me open. Waar ik naar op zoek was, kreeg letterlijk en figuurlijk vorm.

Keerpunt

Wat was het bevrijdend om te ontdekken dat iets niet ‘mooi’ volgens een norm hoeft te zijn. Alles is goed en iedereen heeft een creatieve bron in zich! Wat uit mijn handen kwam, was ‘echt en waar’, juist omdat ik het zelf maakte. Mijn handen vertelden wat mijn hoofd niet begreep tot ik het zelf liet zien en zág. Soms was dat emotioneel, soms heftig, maar altijd boeiend. Wat van binnen leefde, kwam naar buiten en kreeg een plek. Ik veranderde omdat ik wilde veranderen en leerde accepteren wat er allemaal in mij zat.

Ik ontdekte hoeveel creativiteit er in me zit en dat ik met name beeldhouwen en intuïtief schilderen erg fijn vind om te doen. Ook in mijn vrije tijd ging ik dit met steeds meer plezier doen.
In deze opleiding leerde ik de kracht van de juiste vragen stellen over een werkstuk en zag wat dat voor iemand kan doen.

Nieuw pad

Doordat ik ervoer wat kunstzinnig werken voor míj deed en tegelijk leerde hoe je anderen hiermee kunt coachen in hun leven, begon een droombaan van mij óók vorm te krijgen: Anderen helpen het weer fijn met zichzelf te hebben.

Als je jezelf echt kent en het goed hebt met wie je bent en in contact staat met je licht, je bron in jezelf, dan geeft dit ontspanning, plezier, lichtheid en sta je voelbaar in je kracht. Dat is waar ik met Hartenlicht Coaching voor sta.

Ik help je graag dit zelf te ervaren in een individueel coachingstraject of een andere kunstzinnige groepsactiviteit waaraan je bij mij kunt deelnemen. Neem vrijblijvend contact met me op en kom kennismaken. Ik hoop je snel te ont-moeten!

Hartegroet,

Jennifer

7 gedachten over “Jennifer Albers

 • 21 maart 2017 om 12:38
  Permalink

  Ik vind je verhaal duidelijk Jen. Uit ervaring weet ik hoe goed je in deze coachingsessies bent.
  Heel veel succes met je nieuw gekozen pad. Ik ben trots op je.

  Beantwoorden
 • 26 september 2017 om 06:35
  Permalink

  Beste Jennifer,

  Goede site mooie opbouw en concreet. Net hsp gelezen herkenbaar ook , het is leven tussen kwetsbaarheid en kracht. Succes met je bedrijf.
  Grt Andre Vaessen

  Beantwoorden
 • 21 januari 2018 om 23:05
  Permalink

  Puur en oprecht. Ervaren en toch onbevangen. Jennifer, je bent een fantastische gids die een ander kan helpen om weer te ‘aarden’ en zijn of haar eigen kracht (opnieuw) te ontdekken.

  Beantwoorden
 • 23 januari 2018 om 11:58
  Permalink

  En dan krijgt je dochter de diagnose ‘depressief’.
  In alle staten waren we, wat kunnen wij als ouders eraan doen, wie of wat kan haar helpen..?
  Álles zou je uit de kast willen trekken om je kind weer vrolijk te zien…!

  En toen dacht ik aan Jennifer, ik kende haar al een poosje en wist wat een warm, liefdevol, soms ‘kritisch’ op de juiste manier, mens het is.
  Ik dacht; ik vraag het haar gewoon..
  “zou jij misschien eens met haar willen praten..?”
  En dat deed ze…!
  En wat zijn wij blij dat we die stap gezet hebben.
  Iedere keer kwam ze er met een ontzettend goed voldaan gevoel vandaan..!

  Jennifer neemt rustig de tijd om samen te kijken naar waar je tegenaan loopt, ze coacht je door de lastige dingen heen, je hoeft het niet alleen te doen..!

  “Mam, ik leer mezelf steeds beter kennen… Ik mag er zijn zoals ik ben… ik ben goed zoals ik ben..!”

  Dat deed ons als ouders zo ontzettend goed, je kind weer zoveel vertrouwen in zichzelf zien terug te krijgen.

  Dat was het allemaal meer dan waard.

  Natuurlijk moet ze het voor een groot gedeelte zelf doen, maar de handvatten die ze aangereikt heeft gekregen, heeft haar mede gemaakt tot wie ze nu is..!

  En daar zijn wij Jennifer ontzettend dankbaar voor.
  Ik zeg; een aanrader voor ouders met kinderen in de knoop…!

  Carolien & Paul

  Beantwoorden
 • 6 juli 2018 om 09:30
  Permalink

  Jennifer is mijn Tikimaatje maar ze is veel meer dan dat.
  Van haar heb ik geleerd hoe je in donkere tijden juist jezelf en het leven moet omarmen om weer de beweging vooruit te kunnen maken.
  Door je kunstzinnig te uiten in welke vorm dan ook wordt het zichtbaar en kun je ermee aan de slag, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het werkt!

  Door dat met elkaar te delen onder andere tijdens de opleiding maar ook daarna -en nog steeds met onze Tikigenootjes- was een hele mooie ervaring die mij nog steeds heel veel brengt!
  Jennifer maakt van het leven een feestje met haar sprankelende persoonlijkheid, hoe mooi is het dat ze dat wil en kan delen! Dankjewel lieve Jen , keep up the good work and enjoy!❤️???

  Beantwoorden
 • 10 juli 2018 om 09:18
  Permalink

  Jennifer is een heel fijngevoelig mens en met haar open houding een enorm fijne coach.
  Zij stelt je op je gemak, verwelkomt je echt, maakt haar ruimte ook tot jouw ruimte, waardoor je een vrijheid voelt waarin alles mag zijn zoals het is.
  Jennifer gaat niet direct aan de slag met waar je mee binnenkomt, maar houdt een open mind om te kijken naar wat er wellicht dieper ligt verscholen achter je hulpvraag wat eigenlijk de aandacht vraagt.
  Uitgaand van het positieve en vanuit die basis opbouwend werken.
  Heerlijk, veilig en helend.

  Beantwoorden
 • 13 juli 2018 om 19:59
  Permalink

  Na twee jaar studiegenoot te zijn geweest van Jennifer, volgde ik bij haar de workshop intuïtief schilderen. Het bevestigde mij in mijn ervaringen en contact met Jennifer tijdens de opleiding. Altijd op zoek naar de kern, daarbij de problemen die in zich processen aandienen, aangaan. Met een open blik, kritisch in positieve zin, uitnodigend om grenzen te verkennen in je eigen proces. Puur en eerlijk, warm, empathisch en een groot gevoel voor humor, dat is Jennifer. Het resultaat van de workshop? Een schilderproces, met plezier, met weerstand en doorgaan. Uiteindelijk is een schilderij ontstaan in kleuren die ik zelden gebruik, maar dat me raakt en blijft boeien als ik ernaar kijk. Dank je wel Jennifer!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dit is een test voor de footer text