Activiteiten die aangeboden worden

  • Individuele coachingsessies
  • Themagerichte groepslessen
  • Workshops intuïtief schilderen
  • Groepslessen op basisscholen.

Al mijn aangeboden activiteiten hebben gemeen, dat je plezier hebt, tot rust komt, voelt wat er van binnen leeft, los komt van je dagelijkse bezigheden en beslommeringen. Ze geven je de kans om contact te maken met je echte zelf, en dit contact geeft een verbinding tussen je hart, je handen en je hoofd. Deze verbinding geeft een hogere kwaliteit van leven, meer plezier en inzicht in jezelf en jouw leven. Je krijgt er een fijne energie van. Je moet het eigenlijk dóen om te ervaren wat het voor jou kan betekenen. Hier lees je meer over mijn visie.

Individuele kunstzinnig dynamische coaching trajecten

Ik begeleid zowel volwassenen, als kinderen en tieners (en hun ouders). Op deze site vind je veel informatie wat een beeld geeft van hoe ik werk en wat mijn kunstzinnige coaching inhoudt.  Een eerste afspraak ter kennismaking duurt een uur en is gratis, zo kun je kijken of het klikt tussen ons,  ervaren hoe ik werk en bepalen of dit je aanspreekt voor een vervolgtraject. Ik weet zeker dat je aangenaam verrast zult zijn! Een vervolgafspraak individuele coaching duurt gebruikelijk 1,5 uur en kost 70 euro.  Kies voor jezelf en leven vanuit verbinding met je hart en maak vrijblijvend een afspraak met me, ik hoop snel wat van je te horen!

Themagerichte groepslessen

Wil je eens in een kleine groep op kunstzinnige en dynamische wijze werken aan een vooraf vastgesteld thema? In deze groepslessen van 6-10 personen ga je ieder je eigen proces in een bepaald thema onderzoeken en uitwerken op creatieve wijze, ingeleid met oefeningen door mij.  Het is een gezellige dag met gelijkgestemden, een lekkere lunch, een hapje en een drankje, muziek, beweging, lekker creatief bezig zijn gecombineerd met ontspannende oefeningen en bij jezelf blijven, ervaringen uitwisselen als je daar behoefte aan hebt en inspiratie opdoen. Spreekt jou dit aan? Meld je dan vrijblijvend bij mij aan voor meer informatie. Ik hou je op de hoogte als er weer een groepsles is gepland, waarna je zelf kunt beslissen of deze jou aanspreekt en je je plekje wilt reserveren of niet.

Deze groepslessen zijn van 11 tot 17 uur en zijn inclusief lunch, thee/koffie met wat lekkers, een gezellig wijntje aan het eind van de middag en het gebruikte creatief materiaal.

Workshops intuïtief schilderen

Kom een dag schilderen, helemaal voor jezelf er mogen zijn! Los komen uit je denken en je eigen creativiteit dapper laten stromen vanuit je gevoel, uit je handen, op je doek. Hiervoor is ervaring of ‘kunstenaar zijn’ niet nodig! Hier zijn we niet bezig met artistiek zijn, maar met authentiek zijn: geef je ware zelf de ruimte en ervaar wat dat met je doet!

Vanuit verbinding met jezelf het ‘moeten’ loslaten. Je leert op deze dag dat ‘mooi’ niet van belang is, maar authentiek zijn en handelen naar je gevoel het enige is dat telt bij het maken van kunst. Jezelf toestaan om in een opwelling vanuit je intuïtie, heerlijk te mogen spelen met materiaal en kleur en vorm. Fouten bestaan niet, alles is goed! Je gaat werken met veranderende invalshoeken en brengt vanuit beweging nieuwe lagen aan, maakt accenten, schildert over wat niet goed voelt en benadrukt of herhaalt wat wel goed voelt.

 

Ik begeleid je in dit proces van dapper je intuïtie durven volgen en nieuwe dingen proberen. Er bestaan geen fouten, maar wel nieuwe ontdekkingen te doen. Het proces en het eindresultaat is altijd mooi want jij hebt het gemaakt met plezier. Je hebt een gezellige dag gehad en gaat naar huis met een goed gevoel en een mooi schilderij wat je helemaal zelf gemaakt hebt en zo aan de muur kan! Je kunt je bij mij vrijblijvend aanmelden voor meer informatie. Ik hou je dan op de hoogte als er weer een workshop wordt gepland, waarna je zelf alsnog kunt beslissen of je een plekje wilt reserveren of niet.

De workshops intuïtief schilderen zijn van 11 tot 17 uur. Je krijgt hier koffie/thee met wat lekkers, de lunch is inbegrepen en aan het eind van de middag is er een gezellig wijntje. Materialen zoals acrylverf en een goed schildersdoek van 50×50 cm zijn inbegrepen, grotere afmetingen canvas is in overleg verkrijgbaar.

 

Lessen voor groepen van de basisschool

Voor scholen bied ik lessen aan op het gebied van beeldende vorming. Creatief bezig zijn stelt kinderen in staat uiting te geven aan hun gevoel, zelfs als ze er geen woorden aan kunnen geven. Mijn lessen vormen voor kinderen een goede mogelijkheid om op zichzelf en anderen te reflecteren. Het draagt bij aan de groepsvorming en goede sfeer in de groep, ze leren respectvol met elkaar om te gaan en naar elkaar te luisteren. Door de manier van werken wordt de rust in de kinderen zelf én de rust en onderlinge connectie in de groep vergroot. Naast creatief vanuit het gevoel iets persoonlijks creëren, kan er samen gepraat worden over wat er toonbaar wordt gemaakt. De lessen zijn een verrijking voor uw leerlingen én uw school.

Kinderen staan nog dicht bij hun ongecompliceerde, eigenzinnige, spelende, onderzoekende en oorspronkelijke zelf. Deze oorspronkelijke bron van creativiteit kan je de rest van je leven enorm veel inzicht, zelfverzekerdheid, plezier en kracht kan geven. Jammer genoeg kan deze creatieve bron juist in deze basisschoolperiode heel snel weggedrukt worden. Op zeer jonge leeftijd wordt kinderen vaak al geleerd hoe iets wat je maakt er uit ‘hoort’ te zien, wat ‘mooi of lelijk is’. Een kind kan door een oordeel van juf, ouders of leeftijdsgenootjes ervan overtuigd raken dat hij/zij ‘niet kan tekenen’. Vervolgens daalt de creativiteit daardoor soms tot een nulpunt.

Hoe mooi is het als dit stukje puurheid en oorspronkelijkheid in kinderen bewaard en uitgebouwd kan worden, door van elk kind zijn lichtje groter te maken en zowel het kind vrijer en blijer te maken, als de sfeer in de groep te verbeteren. Mijn lessen helpen hierbij.

Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ik hoor graag van je!

 

 

 

dit is een test voor de footer text