Meerdere lessen kunstzinnig werken binnen een bepaald thema

Wil je eens in een kleine groep werken aan een vooraf vastgesteld thema? In deze groepslessen van max 6 personen ga je ieder je eigen proces in een bepaald thema onderzoeken en uitwerken op creatieve wijze. Het zijn gezellige, verrijkende, verbindende, inzichtgevende en zielsvoedende dagdelen met gelijkgestemden. Bomvol creatief en kunstzinnig werk.

Al deze cursussen zijn een cadeautje voor jezelf en wellicht voor een ander met wie je dit graag samen wilt doen. Het maakt niet uit of je jezelf beschouwt als ‘helemaal niet creatief’. Artistiek zijn is niet nodig: Iedereen kan dit! Wat je nodig hebt is de wil en dapperheid om AUTHENTIEK te willen zijn. Op komen dagen als jezelf en nieuwsgierig zijn naar wat je ontdekt. Kom jezelf ontdekken. Je zult versteld staan van wat het met je doet en welke intuïtieve creatiekracht jij in je hebt.

Hart, hoofd & handen met elkaar verbinden

Binnen het thema geef ik je die verdieping en verbinding door de combinatie van kennisverrijking, ontspannende oefeningen, muziek, beweging, onderlinge uitwisseling en vooral: lekker creatief bezig zijn. Je handjes laten wapperen voor innerlijke expressie!

Zo ga je je hoofd, hart en handen met elkaar verbinden, wat je ontspanning, plezier, daadkracht en visie vanuit je innerlijk kompas oplevert.

Je leert veel over het onderwerp en over jezelf en zult merken dat het direct in je dagelijks leven herkenbaar is en je tools geeft om op een andere manier naar bepaalde dingen te kijken en ermee om te gaan.

Cursusaanbod

"

HSP Superpower

Ervaar de diepgaande kracht van je hoogsensitiviteit. Bij Hartenlicht Coaching begeleiden we je op een transformerende reis om de verborgen juwelen van je sensitieve aard te ontdekken. Leer hoe je je hart, hoofd en handen in harmonie brengt, zodat je kunt genieten van diepere ontspanning, vreugde, veerkracht en een duidelijk kompas voor jouw leven. Deze unieke cursus biedt niet alleen waardevolle kennis, maar ook diepgaand zelfinzicht, wat jouw Zijn bekrachtigt.  Je zult direct merken hoe je deze nieuwe inzichten kunt toepassen in je dagelijks leven en hoe ze je helpen om op een andere manier naar de wereld te kijken en ermee om te gaan. Jij in je superpower! Schrijf je nu in en ontdek de grenzeloze mogelijkheden van je hoogsensitieve natuur.

Jij in Balans

Ervaar de harmonie van je leven, lichaam en geest op een gezonde en daadkrachtige manier via Hartenlicht Coaching. Ontdek middels de ideale combi tussen kennis en innerlijke expressie het cruciale belang van balans in alle facetten van het leven.

Zelfs in de ogenschijnlijk tegenstrijdige gebieden, zoals voelen & denken, mannelijk & vrouwelijk of geven & ontvangen, moet innerlijk balans zijn. Vaak zijn we overontwikkeld in een van beide gebieden. Hierdoor zijn zowel wijzelf als ons leven, uit balans.  Pak die balans terug! Ons 7-delige halfjaartraject richt zich op belangrijke balansgebieden, zoals Flow & Daadkracht, Geven & Ontvangen, Yin & Yang, Binnen & Buiten, Voelen & Denken. Versterk jouw innerlijk kompas en ervaar de kracht van balans bij Hartenlicht Coaching, waar jouw welzijn centraal staat.

Zien, begrijpen, creëren, ervaren & toepassen. Herstel de balans en vind jouw harmonie en welzijn.

HartsTocht -Intuïtief schilderen

Ontdek de kracht van intuitief schilderen en versterk jouw innerlijk kompas. In deze cursus leer je werken in lagen en krijg je talloze technieken aangereikt om mee te spelen op allerlei ondergronden en komt het samen op een groot doek. Creëer., heb plezier en speel!

Ondertussen werk je ongemerkt aan je zelfvertrouwen, zelfinzicht en het verband ontdekt tussen je schilderijen, je proces en je dagelijks leven. Het leven beleven is namelijk 1 grote creatieve oefening. Steeds schakelen, kiezen wat belangrijk is en waar je creerende kracht naartoe stroomt. Zie wat jouw intuïtie je wil vertellen in beeld ontstaan.

Door deze kleine creativiteit te oefenen in de lessen, leer je creatieve levenskunst in het groot toepassen: namelijk je dagelijks leven. 

Uit je Chakra's

Ontgrendel de kracht van je chakra’s en begin aan een transformerende reis van zelfontdekking en groei. Bij Hartenlicht Coaching bieden we een unieke en verrijkende ervaring in dit halfjaartraject, die je in staat stelt om de wijsheid en boodschappen te ontdekken die verborgen zijn in je zeven energiecentra.

In verschillende ontwikkelingsstadia in je leven gaan een voor een je chakra’s ‘aan’. Zit er een verstoring in die ontwikkeling, dan kan dat een inbalans in het bijbehorende chakra geven. Een blokkade of juist overactiviteit verstoort het samenwerken in jouw energiesysteem als geheel. En dat merk je in je dagelijks leven!

In dezer cursus leer je alles over je chakra’s! Door een combinatie van verhelderende kennis en praktische artistieke expressie, leer je je sterke punten te herkennen, gebieden voor ontwikkeling te identificeren en blokkades of overactiviteit te herstellen. Jouw energiesysteem komt in balans doordat jij werkt aan je bewustzijn, heelt en je het letterlijk verbeeld ziet in je eigen kunstwerken.

Elementair!

Begin aan een transformerende reis van zelfontdekking middels de 5 elementen met Hartenlicht Coaching. Dit halfjaartraject is ontworpen om jouw innerlijk kompas te versterken en je intuïtieve creatieve energie los te laten. Laat je onderdompelen in de 5 elementen van vuur, aarde, lucht, water en het mysterieuze 5e element dat alles verbindt.

De elementen zitten diepgeworteld in ons bestaan, het vormt ons Zijn, voelen, denken en handelen. Op allerlei manieren komen ze overal in ons leven terug, we zijn ermee verbonden. Via onze zintuigen bijvoorbeeld, maar ook windrichtingen, seizoenen, maanstanden, tarot, astrologie, persoonlijkheidskenmerken: alles is terug te voeren en te koppelen aan de elementen. Alles is verbonden. Jij bent verbonden met alles. De 5 elementen zijn onderdeel van jou. Goed om ze te kennen en daardoor bewust in weten te zetten, ipv je er een speelbal van te voelen! 

Door artistieke verkenning en diepgaand begrip van de 5 elementen, zul je de wijsheid en boodschappen onthullen die de elementen voor jou bevatten. Zo kun je al wat er is, aanwenden om de beste versie van jezelf te voelen en te leven, naar jouw unieke innerlijke kompas.

Veerkracht

Depressie, stress, en burnout, zijn geralateerde problemen waar we steeds vaker en vroeger mee te maken hebben. Wist je, dat de keerzijde van stress niet ontspanning is, maar veerkracht? Veerkracht kun je ontwikkelen, zelfs als de stressor aanwezig is.

De levenskunst om je goed te voelen, ONDANKS omstandigheden en situaties waar je geen invloed op kunt uitoefenen, ga je leren in deze cursus van 3 dagdelen. Leer de regie weer te pakken in je eigen leven. Je gaat contact maken met je kern en door je innerlijk landschap in beeld weer te geven, ga je zien en ervaren hoeveel inzicht, wijsheid, zelfvertrouwen, plezier en kracht, je in je hebt.

Zelf de REGIE weer terugpakken, ZINGEVING ervaren, samen met een gevoel van VERBINDING en samenhang: Dat samen geeft veerkracht en bestrijd depressie, stress en burnout. Bewezen. Als je in jouw veerkracht staat, zal het leven soepeler, minder zwaar, makkelijker aanvoelen. Je leven en beleving verandert omdat JIJ verandert. Je voelt je geen slachtoffer meer, je voelt veerkracht in tegenslagen en hebt vertrouwen in de toekomst. Een plezierig leven heb je zelf in de hand. Let’s go!

Levenswiel

Jouw leven in flow met de 4 seizoenen.

Dit jaarprogramma bestaat uit 4 workshops gericht op de cyclus van de natuur, afgestemd op de jaargetijden. Elke workshop vol rituelen helpt je met je innerlijke balans, rust en energie. Je gaat met beelden vormgeven wat leeft en telt voor jou. De workshops zijn los te volgen, of als compleet jaarprogramma.

 

  • Lente-equinox – Nieuwe verlangens, ideeën, inzichten, inspiratie. Wat ontkiemt er?
  • Zomer- zonnewende – Actie, ondernemen, ideeen uitwerken, naar buiten treden. Wat floreert en staat in bloei?
  • Herfst-equinox – Vruchten plukken van je groei en bloei, oogsten, dankbaarheid en succes voelen, maar ook loslaten, afscheid nemen en verlies ervaren. Wat neem je mee en wat laat je los?
  • Winter-zonnewende– Verdiepen, verstillen, reflecteren, rust, maar ook verwerken van verlies. Wat is er te zuiveren, te helen, nu je naar binnen keert?

Nieuws: Binnenkort ook

Online cursusaanbod

Ik ben momenteel bezig om mijn aanbod in workshops en cursussen ook in een online variant te ontwikkelen. Daarmee kun je straks thuis, in je eigen tijd en op je eigen tempo, werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfzorg, zelfliefde en kunstzinnige zielsexpressie middels mijn unieke werkwijze. 

Je zult daarbij ervaringen kunnen uitwisselen en online contact met gelijkgestemden kunnen hebben in een veilige, besloten groep voor deelnemers. Tevens ga ik het zo opzetten dat jullie ook MIJN persoonlijke contact, input, enthousiasme en liefdevolle steun in je eigen proces bij deze trajecten kunnen krijgen. Het wordt mooi!

Wil je op de hoogte van online aanbod blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor mijn persoonlijke lijst en ga Hartenlicht Coaching natuurlijk sowieso volgen op de bekende socials! 

Cursussen & halfjaartrajecten

De lessen in een cursus duren 2-3 uur en zijn inclusief thee/koffie met wat lekkers en het gebruikte creatief materiaal. De halfjaartrajecten hebben lesdagen van een hele dag per keer., van 10-16 uur Hierbij is alles inbegrepen, dus inclusief koffie/thee de hele dag, een heerlijke lunch en alle andere diverse materialen die je op lesdagen hier gebruikt voor het maken van jouw kunstwerken.

De looptijd per cursus verschilt van 3 – 10 lessen, afhankelijk van het onderwerp. Interesse in een hiervan? Laat het me weten, dan plaats je op de wachtlijst en zodra er data bekend zijn kun jij als eerste besluiten of je deelneemt. Ik hoor graag van je! Ook als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ben je als eerste op de hoogte van nieuwe cursussen en cursusdata en heb je daardoor eerste keuze bij inschrijving. Aanrader!

Nieuws & Inspiratie

Op de hoogte blijven van activiteiten, online cursussen, nieuwe data voor groepslessen? 

Zo nu en dan een persoonlijk, vermakelijk en herkenbaar verhaal 'a-la-Jenny', over een inspirerend onderwerp ontvangen?

Meld je hier aan en je hebt eerste keus bij inschrijven EN bent altijd als eerste vermaakt & op de hoogte! 

Gelukt! Je staat op mijn persoonlijke lijst, welkom!