Frequently Asked Questions

Is coaching wat voor mij?

Het feit dat je op mijn site bent beland en deze vragen bekijk betekent dat er iets in jou verlangt naar een oplossing. Coaching is ondersteunend voor ieder mens. Je loopt al een tijd rond met een dilemma, je komt steeds hetzelfde probleem tegen, je wilt meer in je kracht staan… Je wilt inzichten en antwoorden op je vragen. Daar kan ik je bij helpen. Je moet het zelf doen, maar ik kan je helpen jouw oplossingen te vinden, zodat je je weer blij, vrij en vitaal voelt. 
Gun jezelf dat cadeau en neem gerust vrijblijvend contact op.

Wat is kunstzinnig dynamisch coachen?

Kunstzinnig dynamisch coachen, is coachen met behulp van kunstzinnige en creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en boetseren. Deze kunstzinnige verbeeldingen zijn indrukken die door jou zijn opgedaan in levensgebieden als werk, relaties, gezin en school. Het gaat hierbij niet om het maken van een mooi kunstwerk, maar om authentiek en puur zijn. Kunstzinnig werken is een vorm van creëren waarbij het niet gaat om het eindresultaat, maar om het proces!

Wat het dynamisch maakt, is dat de opdrachten niet tevoren vast staan. Het is op maat voor jouw situatie en jouw traject, hoe dat zich ook ontwikkelt.

Hoe werkt kunstzinnig coachen?

We gaan samen aan de slag met een gepersonaliseerd traject om jouw licht van binnen sterker te maken en te laten stralen. Door zowel mijn eigen ervaring als de kennis die ik heb opgedaan, kan ik jou helpen krachtiger te staan in jezelf en jouw leven. Zodat jij je vrijer voelt in zijn wie je bent, beter kunt voelen wat je nodig hebt en helderder weet wat je wilt. Ik wil dat jij weer ten volle kunt genieten van wie je echt bent. Wil jij dat ook?

Je gaat bij mij zowel in gesprek als op een kunstzinnige wijze contact maken met wie je écht in je kern bent. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

Dit contact met je ware zelf voelen en uiten middels kunstzinnige opdrachten, verbindt je hart met je handen en je hoofd. Deze verbinding met jezelf voelen is voor iedereen belangrijk, maar vooral als je heel gevoelig bent. Overmatig en negatief denken, piekeren en beperkende gedachtes over onszelf: het gevoel van een te druk, te vol hoofd hebben, is iets wat de meesten van ons wel herkennen als een factor die ongelukkig maakt, je tegenhoudt. DE manier om dit te keren is in je hart gaan zitten en het daar te laten stromen. Hoofd, hart en handen verbinden. De wijsheid over wie jij echt bent, waarvoor je hier bent en wat je te doen staat, zit al in jou. Mijn manier van werken zorgt ervoor dat je bij die innerlijke wijsheid, die kennisbron kunt komen. Het ontdekken van – en afstemmen op jouw innerlijk kompas. 

Dit geeft het inzicht, plezier, kracht, balans en geluksgevoel waar je naar zoekt. 

Moet je creatief zijn voor kunstzinnig coachen?

Kunstzinnig werken kan iedereen. Ja, ook jij! Iedereen is namelijk creatief! Hoe heerlijk is het om zonder oordeel van jezelf of van de ander iets puurs weer te geven wat echt uit jezelf komt. Alles wat je maakt is goed! Geef jezelf de ruimte om het niet goed of ‘mooi’ te hoeven maken, maar ga lekker spelen met beweging en kleur zoals een kind dat doet. Dit alleen al doet iets met je. Energetisch los je in het kunstzinnige werken al van alles in jezelf op doordat je uiting geeft aan wat er binnen in je gebeurt. Gedachten, gevoelens en ervaringen mogen vorm krijgen met allerlei materialen. Dit is vaak veelzeggender, diepgaander en verrassender dan erover praten.

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog of therapeut?

Als coach kijk ik samen met jou naar wat er op dit moment bij je speelt, waar je tegenaan loopt of vanaf wilt. We gaan niet graven in je verleden of oude pijn ontleden.

Door middel van coaching doe je inzichten op over jezelf, geef ik handvatten hoe je je oplossingen kunt vinden en hoe je daarmee aan de slag kunt. De inzichten en antwoorden komen vanuit jouzelf, je innerlijke stem. Daardoor leer je op eigen voeten te staan.

Het doel van kunstzinnig coachen is om door middel van kunstzinnig werken een hoger zelfbewustzijn te ontwikkelen en veranderingsprocessen via de ervaring op gang te brengen waar je in je dagelijkse bezigheden de vruchten van plukt.

Kan iedereen bij jou terecht?

Ik coach zowel volwassenen als kinderen en hun ouders. Iedereen die op kunstzinnige wijze wil werken aan persoonlijke groei of een levensvraag heeft waar ze door middel van individuele creatieve coaching aan willen werken is welkom. 

Waarmee kun je mij helpen?

Uiteenlopende hulpvragen kunnen bij individuele coaching aan de orde komen. Vaak heeft het te maken met het gevoel vast te lopen in je leven of steeds tegen dezelfde problemen aan te lopen.

Enkele voorbeelden van deze hulpvragen en verlangens zijn:

 • Werken aan je innerlijke groei, met meer kwaliteit van leven en werken, levenslust en vitaliteit
 • Leren omgaan met hoogsensitiviteit
 • Onderzoeken wie je diep van binnen bent en wat jou uniek maakt
 • Jezelf vertrouwen en jezelf accepteren, werken aan zelfvertrouwen en zelfbeeld
 • Minder piekeren en meer genietend leven
 • Beter bij je gevoel kunnen komen, meer verbinding hebben tussen je hart en je hoofd
 • Leren omgaan met gevoelens van angst, verdriet, verlies en boosheid
 • Veilig en ontspannen oefenen in het omgaan met grenzen in jezelf
 • Oude patronen in jezelf onderzoeken en loslaten wat je niet meer nodig hebt
 • Makkelijker keuzes kunnen maken die goed voelen voor jóu
 • Ontdekken waar jouw talent en kracht ligt
 • Leven en beleven met plezier, lichtheid en kracht. In tegenstelling tot stress, drukte, ‘moeten’ en geleefd worden
 • Behoefte aan zingeving en reflectie
 • Omgaan met stress
Hoe is jouw werkwijze?

Aan de hand van wat je maakt tijdens een kunstzinnige opdracht voeren we inzichtgevende gesprekken waarin we kijken naar wat voor jou de betekenis of herkenning is in de kunstzinnige verbeelding die je neergezet hebt. Het bespreken van je werkstuk kan je veel leren over jezelf.  Je werkstuk vormt een verrassend communicatiemiddel om jezelf in een nieuw licht te zien en jouw proces te begrijpen.
Naar aanleiding van het gesprek kunnen andere werkvormen worden ingezet om tot verdieping te komen

Ik begeleid je bij het verbinding maken met je hart, je ziel, je intuïtie, je emoties, je angsten, je kwaliteiten, je schaduwkanten en je kracht. Alles mag er zijn! Als je alle kanten van jezelf leert kennen, herkennen en accepteren, kun je echt van jezelf genieten.

Welke coachtechnieken worden ingezet?

Binnen de coachsessies werken we op diverse vlakken: zowel mentaal en kunstzinnig als ook intuïtief en energetisch. Je leert van wat je doet, doet kennis op over jezelf, krijgt tools aangereikt en we gaan in gesprek. Inzichtgevend gesprek doen we ook naar aanleiding van een kunstzinnig werk, waarbij je zelf creatief aan de slag gaat. Ook zet ik lichaamswerk in, geef ik een visualisatie of mag je je stem inzetten. Dit alles om je verbinding met jeZelf te herstellen. We gaan aan de slag met je lijf, je energie, hoe je je verhoudt tot de buitenwereld, je verbinding met de ander.

Hoe lang duurt een coachtraject?

We werken doelgericht, planmatig en bewust aan jouw hulpvraag. Je kunt opdrachten mee naar huis krijgen om thuis aan te werken, die we de volgende sessie bespreken. Elke 2 weken (of desgewenst vaker), komen we weer samen om te evalueren wat je ervaringen in het dagelijks leven zijn, of de initiële hulpvraag nog steeds relevant is of dat deze verder uitgediept moet worden, of dat er wellicht nieuwe vragen ook in het traject meegenomen kunnen worden.

Hoeveel sessies we nodig hebben bepaal je zelf en zal ook afhankelijk zijn van de vraagstelling/ problematiek. Een coachingstraject varieert van 6-12 sessies, waarbij we elkaar 1 keer in de 2 weken zien of vaker als je dat wenst. Een sessie duurt 1,5 uur.

 

Wordt (een deel van) de coaching vergoed?

Coaching wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Meestal is de werkgever bereid om de coaching te betalen, zeker in het geval jij op dit moment ziek thuis bent. Een blije, gezonde werknemer in balans, is een productieve en creatieve werknemer die innoverend werk neer kan zetten. Win-win voor beide partijen. Maak je wens tot coaching gerust bespreekbaar op je werk en met mij. Ik maak dan een passende offerte waarbij ik werk ik met pakketten van verschillende groottes, afhankelijk van je hulpvraag.

Ben je zzp’er of ondernemer dan kun je de kosten van het coachtraject opvoeren als zakelijke kosten.

Kan ik een coachsessie of workshop cadeau geven?

Wat lief dat je een cursus/coachingssessie cadeau wilt geven!

Naast individuele coaching werk ik ook in groepen en geef ik workshops intuïtief schilderen. Dus je kunt zeker iemand, of jezelf, een sessie, workshop cadeau geven. Mail je vraag naar jennifer@hartenlichtcoachin.nl of stuur een appje. Dan kan ik met de meest passende oplossing komen en ontvang je direct welk prijskaartje daaraan hangt.

Ik heb een andere vraag

Staat je vraag er niet bij? Mail dan gerust naar jennifer@hartenlichtcoaching.nl. Een appje sturen of bellen mag natuurlijk ook: 06-51 25 99 29.

Bel/app me

06 51259929

Nieuws & Inspiratie

Op de hoogte blijven van activiteiten, online cursussen, nieuwe data voor groepslessen? 

Zo nu en dan een persoonlijk, vermakelijk en herkenbaar verhaal 'a-la-Jenny', over een inspirerend onderwerp ontvangen?

Meld je hier aan en je hebt eerste keus bij inschrijven EN bent altijd als eerste vermaakt & op de hoogte! 

Gelukt! Je staat op mijn persoonlijke lijst, welkom!