Harts-Tocht 

de Workshop en cursus Intuïtief schilderen

Behoefte aan qualitytime met jezelf? Uit je denken en in je gevoel komen? Heerlijk zielsverrijkend bijtanken en stiekem ook nog werken aan je eigen groei, magische creativiteit en je blije gevoel? Dan is HartsTocht de cursus en/of workshop voor jou!

Wat is HartsTocht?

HartsTocht bied ik zowel in 1 dagworkshop, als in een cursus van 5 dagdelen aan. Bij zowel de workshop als de cursus ga je op je eigen, unieke HartsTocht. We gaan dit verbeelden op een groot schildersdoek door middel van vele verschillende technieken. Je kunt jezelf tegenkomen, mag ervaren hoe je met tegenslagen omgaat, hoe je reageert op voorspoed en al doende leer je jezelf een stukje beter kennen. 

Je zult weer helemaal opgeladen, met nieuwe inzichten, een schat aan nieuwe schildertechnieken en met frisse energie naar huis gaan! *yay

Als klap op de vuurpijl ga je aan het eind van deze bijzondere ‘me-time’, ook nog eens met een heerlijk schilderij naar huis. Een waar kunstwerk, helemaal uniek, helemaal JIJ, door jou gemaakt.

Succes gegarandeerd!

Ik had nog nooit geschilderd en vond mezelf eigenlijk helemaal niet creatief. Ik was zelfs best nerveus voor deze workshop, het is dat mijn vriendin me meevroeg... Maar wat heb ik een fan-tas-tische dag gehad en kijk nou wat ik gemaakt heb! Ik ga er thuis meteen een plekje voor aan de muur zoeken. Heel blij dat ik gekomen ben!

Wat was dit leuk! Ik wist niet dat ik het in me had, maar met alles wat ik vandaag heb gedaan en geleerd, weet ik zeker dat ik dit vaker ga doen, ook gewoon thuis!

Ik voelde me vanmorgen toen ik hierheen kwam niet fijn, ik zit niet echt in een fijne periode van mijn leven. De ontspannende oefening vanmorgen maakte veel in me los, wat gek genoeg ook juist wel opluchtte. Ik denk dat vandaag alle emoties de revue wel hebben gepasseerd. 😉 Deels door de afwisselende oefeningen, maar ook door de fijne veilige en vrolijke energie in de groep en jouw begeleiding. Alles mag er zijn! Nu ik aan het eind van deze dag terugkijk op de lagen die ik in mijn schilderij júist door die beleving van emoties en dat spelen met materiaal heb kunnen aanbrengen, ben ik zó blij met mijn schilderij! Voor mij geeft dit schilderij echt een afsluiting weer van een heel verdrietige periode. Het voelt goed zo. Heel trots op mezelf!

Ik schilder heel veel thuis, eigenlijk al mijn hele leven. Vooral intuïtief. Eerlijk: daardoor vroeg ik me een beetje af wat ik hier kwam doen. Maar mijn vriendin wilde me heel graag mee hebben en het leek met gezellig om samen te doen. Ik ben echter totaal verrast met wat je ons hier vandaag hebt laten doen. Zoveel technieken die ik nog nooit heb gebruikt, het heeft me een heel nieuwe kijk en frisse inspiratie gegeven voor een verrassende manier van werken die ik thuis zeker ga voortzetten. Een grote verrassing en een heerlijke dag was het!

Ik had vantevoren precies in gedachten wat ik wilde gaan schilderen. Het helemaal uitgedacht. Ik wilde niks aan het toeval overlaten: het moest echt iets heel moois worden. "wat nou intuïtie"...? Het behoeft geen toelichting dat dat dus totaal anders heeft uitgepakt door hoe jij deze dag begeleidt, haha. Kijk nou wat ik gemaakt heb: het is niets 'echts' en toch is het geweldig mooi! Ik word er helemaal blij en trots van als ik ernaar kijk, het doet me meteen denken aan het fijne gevoel wat ik vandaag had bij het maken ervan. Deze komt aan de muur!

Heb ik toch gister bij jou staan schilderen, me met wat schuldgevoel afvragend of ik niet beter mijn tijd had kunnen besteden aan het uitwerken van de opzet voor mijn nieuwe bedrijf... Word ik vanmorgen wakker, zie mijn schilderij en besef me ineens dat daar gewoon meerdere keren een beweging op staat geschilderd, wat voor mij perfect weergeeft wat mijn nieuwe logo moet gaan zijn! Ineens zie ik het! Hoe bizar is dit: Als of iets in mij het al wist, maar ik het nog niet kon vatten. Hier staat het gewoon, dit gaat hem worden! Ik voel me weer helemaal opgeladen en geïnspireerd, dankjewel.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, voel me echt een kunstenaar!

Het mooiste van deze dag was dat ik hem mocht meemaken met al mijn kinderen. Dit vooral maakte het zo speciaal voor mij. Heel dankbaar dat we dit samen hebben gedaan. Ook emotioneel voor me, omdat ik mijn oudste zo verdrietig binnen zag komen en vervolgens zo blij en haast vernieuwd, meer zichzelf, nu weer naar huis zie gaan. Wij allemaal met onze totaal verschillende schilderijen als aandenken. Heel speciaal.

Zoveel geschilderd in mijn leven en wil je toch wel geloven dat ik niks van mijn eigen werk aan de muur heb hangen? Maar deze krijgt een mooi plekje. Wat een intense, maar magisch mooie dag was dit en wat een gaaf resultaat ook nog eens! Ik weet al precies waar ik hem ga hangen!

Vantevoren had ik geen idee dat ik dit in me had. Ik wil dit elke week wel doen, wat was dit onverwacht leuk!

JA! Dit wil ik veel vaker!

Voorkeur voor workshop, of cursus?

De workshop is een intensieve, complete, zeer goedgevulde, op zichzelf staande dag. Je maakt kennis met vele technieken, zowel op het doek als in jezelf. Je leert contact te maken met je intuïtie en van daaruit je schilderij laag voor laag te laten ontstaan. Overal proef je even kort aan, we werken vlot door.

Bij de cursus nemen we meer de tijd. Je komt in aanraking met nog meer media dan bij de worskhop en werkt, uitgebreider dan bij workshop, de brede variëteit aan technieken die je hier leert zowel op vellen papier, als op je grote doek uit. Hierdoor kom je met meerdere mixed-media kunstwerken en minimaal 1 groot doek (deze materialen zijn inbegrepen) thuis.

Je speelt en oefent vaker en uitgebreider, waardoor je ‘creatieve spiergeheugen’ en je intuïtie steeds sterker worden. Plezier maken, inspiratie opdoen, loskomen uit het dagelijkse en … spelen! Door te mogen experimenteren en spelen kom je op steeds meer ideeën en inzichten over jezelf en je mogelijkheden. Dat is creatiekracht, dat is leren werken met je intuïtie!

Alle technieken komen samen: stap voor stap, les voor les, op het grote doek, bij zowel de workshop als de cursus. Wil je meer dan 1 eindschilderij in de cursus maken? Dat kan! 1 doek is inbegrepen, wil je er meerdere maken, dan kun je die zelf meenemen, of bij mij los erbij kopen. 1 dag of meerdaags: Ik ben er volledig voor jou, zodat je het maximale goede gevoel kunt behalen. 

Planning HartsTocht

 Voorlopige Workshop en cursusdata:

Nieuwe data voor winter 2023 en voorjaar 2024 worden nog ingepland. Wil je alvast op de wachtlijst? App of mail me dan gerust, ik houd je op de hoogte!

Bij de workshop beginnen we om 10.00 en sluiten de dag feestelijk af rond 16.30 uur. Kosten zijn 111 euro pp en hierbij is alles inbegrepen, dus inclusief koffie/thee de hele dag, een heerlijke lunch, een goede kwaliteit groot schildersdoek + acrylverf en alle andere diverse materialen die je die dag gebruikt voor het maken van jouw kunstwerk.

De cursus HartsTocht bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur en kost 277 euro pp. Koffie/thee met wat lekkers, alle gebruikte mixed media materialen, acrylverf en 1 groot schilderdoek zijn hierbij inbegrepen. Wil je meerdere doeken maken, dan kun je die naar wens zelf meenemen of bij mij bijkopen. Volg je intuïtie en doe wat goed voelt voor jou!

 

Cirkel van verfhanden

Cadeau voor jezelf

HartsTocht is een cadeautje voor jezelf en wellicht voor een ander met wie je dit graag samen wilt doen. Het maakt niet uit of je vaker hebt geschilderd, of dat je jezelf beschouwt als onervaren en ‘helemaal niet creatief’. Ervaring is niet nodig: Iedereen kan dit! Het gaat om authentiek zijn en niet zozeer om artistiek zijn. Je intuïtie is puur JIJ! Daarom: iedereen kan dit, kom het ontdekken. Je zult versteld staan van wat het met je doet en welke intuïtieve creatiekracht jij in je hebt.

Binnen het thema geef ik je die verdieping en verbinding door de combinatie van kennisverrijking, ontspannende oefeningen, muziek, beweging, onderlinge uitwisseling en vooral: lekker creatief bezig zijn. Je handjes laten wapperen voor innerlijke expressie!

Zo ga je je hoofd, hart en handen met elkaar verbinden, wat je ontspanning, plezier, daadkracht en visie vanuit je innerlijk kompas oplevert.

Je leert veel over het onderwerp en over jezelf en zult merken dat het direct in je dagelijks leven herkenbaar is en je tools geeft om op een andere manier naar bepaalde dingen te kijken en ermee om te gaan.

Aanmelden en groepen

Heb je zelf een groep waarmee je deze HartsTocht wilt maken, hier in de molen of op een locatie bij jou in de buurt? Neem ook dan contact met me op. Ik kom graag naar jullie toe om deze workshop voor een grotere groep te geven op een geschikte locatie, of jullie zijn met minimaal 5 tot max 7 personen, hier welkom in de molen. Let me know! Dan kijken we samen naar een datum die jullie goed uitkomt en ga ik deze intuïtieve schilderdag voor jullie mogelijk maken. Heerlijke dag voor jezelf, of samen met iemand die je lief is, maar ook superleuk om met je eigen vrienden/ team/ familie/ collega’s te doen. Vraag me gerust naar de mogelijkheden, ik denk graag met je mee.

Groepje mensen die hun innerlijke expressie schilderen op een groot doek in een van de kunstzinnige cursussen van Hartenlicht Coaching. Op een tafel staat ander gebruikt kunstzinnig materiaal.

Zoek je een bijzonder cadeau? Denk eens aan een cadeaubon voor HartsTocht. Enig om te krijgen en ook nog eens superorigineel verpakt.

Nieuws & Inspiratie

Op de hoogte blijven van activiteiten, online cursussen, nieuwe data voor groepslessen? 

Zo nu en dan een persoonlijk, vermakelijk en herkenbaar verhaal 'a-la-Jenny', over een inspirerend onderwerp ontvangen?

Meld je hier aan en je hebt eerste keus bij inschrijven EN bent altijd als eerste vermaakt & op de hoogte! 

Gelukt! Je staat op mijn persoonlijke lijst, welkom!