Kunstzinnig Dynamisch Coachen KDC

Kunstzinnig dynamisch coachen, is coachen met behulp van kunstzinnige en creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en boetseren. Deze kunstzinnige verbeeldingen zijn indrukken die door jou zijn opgedaan in levensgebieden als werk, relaties, gezin en school. Het gaat hierbij niet om het maken van een mooi kunstwerk, maar om authentiek en puur zijn. Kunstzinnig werken is een vorm van creëren waarbij het niet gaat om het eindresultaat, maar om het proces. Je werkt op kunstzinnige, bezielende en creatieve wijze aan het unieke en grootse kunstwerk: jijzelf als genietend mens!

“Kunstzinnig… Ik? Ik ben toch niet creatief…”

Deze kunstzinnigheid kan iedereen. Ja, ook jij! Iedereen is namelijk creatief! Hoe heerlijk is het om zonder oordeel van jezelf of van de ander iets puurs weer te geven wat echt uit jezelf komt. Alles wat je maakt is goed! Geef jezelf de ruimte om het niet goed of ‘mooi’ te hoeven maken, maar ga lekker spelen met beweging en kleur zoals een kind dat doet. Dit alleen al doet iets met je. Energetisch los je in het kunstzinnige werken al van alles in jezelf op doordat je uiting geeft aan wat er binnen in je gebeurt. Gedachten, gevoelens en ervaringen mogen vorm krijgen met allerlei materialen. Dit is vaak veelzeggender, diepgaander en verrassender dan erover praten.

 

 

Werkstuk als communicatiemiddel

Aan de hand van wat je maakt, voeren we inzichtgevende gesprekken waarin we kijken naar wat voor jou de betekenis of herkenning is in de kunstzinnige verbeelding die je neergezet hebt. Het bespreken van je werkstuk kan je veel leren over jezelf.  Je werkstuk vormt een verrassend communicatiemiddel om jezelf in een nieuw licht te zien en jouw proces te begrijpen.
Naar aanleiding van het gesprek kunnen andere werkvormen worden ingezet om tot verdieping te komen. Wat het dynamisch maakt, is dat de opdrachten niet tevoren vast staan. Het is op maat voor jouw situatie en jouw traject, hoe dat zich ook ontwikkelt.

 

Verandering

Het doel is via deze middelen en kunstzinnig werken een hoger zelfbewustzijn te ontwikkelen en veranderingsprocessen via de ervaring op gang te brengen waar je in je dagelijkse bezigheden de vruchten van plukt.

Het coachingstraject is een combinatie van omarmen wat aanwezig is in jou, oude pijnen en patronen herkennen en eventuele patronen veranderen die niet meer voor je werken.

Ik begeleid je bij het verbinding maken met je hart, je ziel, je intuïtie, je emoties, je angsten, je kwaliteiten, je schaduwkanten en je kracht. Alles mag er zijn! Als je alle kanten van jezelf leert kennen, herkennen en accepteren, kun je echt van jezelf genieten.

 

dit is een test voor de footer text