Over mij

Jennifer in lijstje

Wie ben ik?

Ik ben Jennifer en sinds 2017 ben ik werkzaam als kunstzinnig dynamisch coach in mijn praktijk: Hartenlicht Coaching. Ik ben 48 jaar en moeder van 4 kinderen in de leeftijd 7 tot 20 jaar. We wonen met hond Puck en 3 katten in een bijzonder huis: een monumentale molen in Schoonoord, Drenthe. In de molen heb ik ook mijn praktijkruimte -en atelier: een inspirerende, lichte, fijne ruimte.

Warm, open, persoonlijk, intuïtief, eerlijk, humoristisch, diepgaand, hartelijk, empathisch, intelligent, kundig, gepassioneerd, oprecht, geïnteresseerd, spiritueel, aards, positief en creatief, zijn trefwoorden die mij goed omschrijven. Ik ben hoogsensitief en heldervoelend. Hoogsensitiviteit is een aanleg die een superpower is, maar ook lastige kanten kan hebben als je niet lekker in balans bent in jezelf. Die innerlijke balans hervinden: daar kom ik in beeld!  Hoogsensitiviteit is een expertise van mij in mijn werk. 

Ik zie jou

Ik heb een brede interesse, kan goed luisteren zonder oordeel en kan je daardoor ontvangen zoals je bent. Ik zie JOU!  Heldervoelendheid helpt mij hierbij. Gevoelens en emoties kan ik oppikken, die ik, gecombineerd met intuïtieve ingevingen, aan je terugkoppel. Zo kunnen we samen kijken of het voor jou klopt of niet, herkenbaar is en vooral: wat we ermee kunnen en willen DOEN. Denk hierbij aan: versterken als het helpend is voor je, verdiepend verkennen voor meer inzicht en/of omzetten naar iets beters wat jou verder helpt.

Zo zijn we samen op verschillende fronten bezig met jouw transformatieproces. Dit is wat ik het liefste en beste doe! 

Foto Jennifer

Dieptepunt werd springplank

Afgestudeerd in de HBO opleiding communicatiesystemen, bleek dat werk mij niet te passen. Toen ik moeder werd in 2003 ben ik gestopt met werken buitenshuis en werd ik fulltime ‘thuisblijfmoeder’. In 2012 raakte ik de spreekwoordelijke bodem van de put, door meerdere zware verlies- en rouwprocessen tegelijk, zoals een echtscheiding en het verlies van een kind. Achteraf bekeken was het juist dit dieptepunt wat mijn persoonlijke ontwikkeling en spiritueel ontwaken activeerde en zorgde voor het proces van terugkeer naar meZelf.

In een periode dat ik gevoelsmatig alles verloor, van materie, tot mensen, tot lichtelijk mijn verstand *grijns*, koos ik eindelijk voor mezelf. ‘Zo hoor ik me niet te voelen. Er moet toch iets beters voor me zijn dan dit?!’  Ik ging mezelf spiritueel, fysiek, creatief en mentaal ontwikkelen door met de 4-jarige opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach te starten. In 2017 rondde ik mijn opleiding af en startte mijn praktijk: Hartenlicht Coaching. 

 

Verbazingwekkende resultaten

Inmiddels doe ik dit werk nu 6 jaar en ik heb zulke verbazingwekkende transformaties zien plaatsvinden in cliënten, dat ik durf vast te stellen dat mijn methode zeer goed werkt. Transformaties die ik zag:

  • Van burnout en depressie naar je weer gelukkig voelen.
  • Van oude emotionele -en gedragspatronen doorzien en doorbreken,
  • naar lichaam en geest in balans,
  • waardoor vaak fysieke pijnklachten en -aandoeningen verminderen of soms zelfs volledig kunnen verdwijnen.
  • Van relaties die leuker en lichter worden,
  • tot belangrijke stappen op zakelijk en persoonlijk gebied, ineens kraakhelder zien,
  • keuzes in je leven makkelijker kunnen maken,
  • en oplossingen die tot je komen, beter dan je ooit had ‘kunnen bedenken’.

Alles verandert, als jij jou eerst maar GOED VOELT. Waar je vastloopt of je niet afdoende geholpen voelt in de reguliere mentale zorg, daarin als het ware een soort ‘glazen plafond’ kunt ervaren in je progressie, ervaar je bij mij vaak bij de eerste coachingsessie al een verrassende verbetering in je gevoel van welzijn. Dit blijkt in de praktijk een stijgende lijn te zijn, een die zich voortzet in het coachingtraject en daarna blijft doorwerken. Het verschil wordt gemaakt doordat ik niet alleen mentaal met je werk, maar op meerdere niveau’s van je Zijn, werk aan je welzijn. Alles wordt verbonden en stroomt daardoor weer soepel.

Persoonlijke problematiek verbetert voelbaar en meetbaar, situaties binnen en buiten jezelf worden als minder ingewikkeld, fijner en makkelijker ervaren door m’n cliënten.

Energie wil bewegen: ik leer je hoe je het die kant op laat bewegen waarbij het jou een goed gevoel over jezelf en een fijnere beleving en invulling van je leven geeft.

Hartenlicht Coaching

Het logo bestaat uit een mensfiguur dat hun stralend verlichte hart draagt.

Deze figuur is in balans, één met zichzelf.  Zichzelf vullend met het eigen, unieke, aangewakkerde, krachtige innerlijk licht, dat helder uitstraalt van binnen naar buiten. Dat is waar ik voor sta met mijn coaching.

 

Je brein mag er zijn,
maar je volgt de impuls vanuit je onderbuik
Beide komen samen in je hart
Vanuit een open hart kun je je richting bepalen
Je hart staat in balans aan het roer
je hoofd staat ten dienste van het hart
Logo Hartenlicht coaching site identiteit

Verandering is constant

“Change, is the only cnstant in life” (Heraclitus). Energie beweegt ALTIJD. Op onze planeet, in onze maatschappij, in de energetische uitwisseling tussen elkaar en in het energiesysteem in onszelf: Verandering is er constant. Niks blijft hetzelfde, je gaat nooit terug naar wat was. Altijd vooruit bewegen, altijd in het NU.

Kun je flexibel blijven EN jezelf? Blijven groeien, blijven ontwikkelen? Keuzes maken en stappen zetten buiten je comfortzone wanneer je huidige -ooit zo comfortabele, destijds zelf gekozen-jasje nu ineens niet meer past en erin blijven zelfs enorm pijnlijk begint te worden?

Wat ik wil zeggen is: we zijn naar mijn mening nooit ‘klaar’ met onze persoonlijke ontwikkeling en zielsgroei. Het is nooit ‘af’. Ik geloof mensen niet die roepen “dat ze er zijn… Hun bestemming bereikt hebben… Het pad der verlichting, hopla, hebben afgelegd”. Ik geloof niet in dit soort verheven guru-praat. Maak van niemand je guru: houd het aards en zoek de leiding in jezelf. Niet wegzweven, we hebben het juist hier op aarde te doen en dat is juist groots!

Het proces van bewustwording en transformatie houdt nooit op. Energie blijft namelijk bewegen, altijd. En de wereld heeft heel veel bewegende delen, dus situaties komen op. Plus: onze ziel blijven altijd zoeken naar verruiming van bewustzijn. Je blijft bewegen, groeien, nieuwe dingen tegenkomen om mee te dealen. Dat is niet altijd makkelijk, hulp daarbij is feitelijk voor iedereen fijn en, naar mijn mening, voor ons allemaal zelfs een noodzaak. Zeker in de huidige tijd! Zoek hulp die bij je past: dat is pas echt sterk zijn.

 

Kleurrijk kompas met als windwichtingen: veerkracht, vitaliteit, vertrouwen en veiligheid. Leven volgens je zielsmissie

Vallen en opstaan als een meester

Ook voor mij is het leven nog steeds vallen en opstaan, iets waar ik het altijd openlijk over heb. Vallen is oké: Er blijken dan vaak weer diepere lagen te ontdekken, iets te helen, evenals meer helderheid te verkrijgen en gaven te verscherpen.

MAAR: Je wordt in je proces wel degelijk, net als ikzelf, steeds meer JEZELF. Je wordt door de juiste handvatten en (zelf-) kennis absoluut steeds beter en sneller in het opstaan, herpakken, herstellen in en na deze ‘groeisprongen’.

Ook ik pas nog steeds mijn eigen werkwijze en handvatten toe en leer daar constant in bij.  Alles wat ik weet, geleerd en (heel belangrijk:) zelf grondig doorleefd heb, geef ik door. Ik weet dat ik daarvoor hier ben: het doorgeven, anderen helpen opschonen, licht werpen. Die rimpel van transformatie laten doorrimpelen in het water. 

Meebewegen in een turbulente wereld in beweging, vanuit een stevige, gezonde, liefdevolle fundering in jezelf. Je veilig voelen in jezelf om vitaal, met veerkracht en zelfvertrouwen opnieuw te kiezen als je leven om verandering vraagt: Ik kan dit, jij kan dit en ik kan het je leren. Let’s go. 

Nieuws & Inspiratie

Op de hoogte blijven van activiteiten, online cursussen, nieuwe data voor groepslessen? 

Zo nu en dan een persoonlijk, vermakelijk en herkenbaar verhaal 'a-la-Jenny', over een inspirerend onderwerp ontvangen?

Meld je hier aan en je hebt eerste keus bij inschrijven EN bent altijd als eerste vermaakt & op de hoogte! 

Gelukt! Je staat op mijn persoonlijke lijst, welkom!